Dat is perfect om te bewaren voor de muizen

Als student kreeg ik van vrienden van mijn ouders een gasfornuis. Aangezien ik destijds met acht andere mensen in een studentenhuis woonde was deze perfect als tweede fornuis. Tot die tijd was het regelmatig dringen bij het fornuis of puzzelen met de ovenruimte, maar het tweede fornuis zorgde ervoor dat iedereen weer relaxed kon koken.

Toen ik later verhuisde naar een kleiner studentenhuis was daar geen behoefte aan een extra fornuis. Op dat moment had ik het fornuis eigenlijk achter moeten laten in het eerste huis zodat de overige bewoners hier profijt van hadden. In plaats daarvan besloot ik het op te slaan bij mijn ouders voor als ik ooit een eigen woning zou hebben.

Mijn ouders hebben een grote garage met daarin een slecht bereikbare zolder. Hier belandde het fornuis samen met een overbodige stofzuiger, wachtend op later. Echt zo’n plek waar je maximaal een keer per jaar komt om spullen op te zetten en nog minder vaak om er weer iets af te halen.

Toen ik een paar jaar later een eigen appartement ging huren haalden we het fornuis en de stofzuiger van de zolder. Maar er klopte iets niet, de stofzuiger voelde te zwaar voor een lege stofzuiger. Deze bleek vol te zitten met snippertjes van kranten en muizenkeutels. De muizen waren waarschijnlijk via de stofzuigerslang naar binnen gekropen om een lekker nestje te maken. Ook het fornuis was gebruikt als woning, hierbij zijn ze zelfs door de gasleidingen heen gekropen.

Ik had al die jaren dus iets opgeslagen voor de muizen. Het fornuis en de stofzuiger kon ik regelrecht naar de stort brengen omdat ze niet goed te reinigen zijn. In plaats van het op te slaan had ik er beter anderen blij mee kunnen maken.

Bewaar jij ook spullen voor de muizen en wil je hier iets aan doen? Lees dan verder bij opruimcoaching.