Waarom ik doe wat ik doe

Coaching

Zoals veel coaches help ik mensen graag met inzichten die mijzelf vooruit hebben geholpen. In mijn geval een methode om dichter bij je gevoel te komen die ik ontwikkelde na een jarenlange worsteling met mijn gezondheid.

Lang heb ik voor mijn klachten het medische circuit doorlopen, meerdere alternatieve behandelingen geprobeerd en het proberen op te lossen d.m.v. zelfontwikkeling. Toch ging mijn gezondheid achteruit i.p.v. vooruit. Met als gevolg wanhoop en het gevoel dat niemand in staat was me te helpen.

Ondanks alles bleef ik oefeningen doen die op enig moment verlichting of verbetering hadden gegeven. Tijdens een van deze oefeningen kreeg ik een ingeving om de oefening aan te passen. Door deze aanpassing kan ik vragen aan mijn intuïtie stellen.

Ik probeerde mijn nieuwe techniek eerst uit met de meubels en spullen in de woonkamer. Alles waar ik een negatieve reactie op kreeg verwijderde ik. Toen ik klaar was voelde ik me lichter en energieker. Ook voelde de woonkamer verrassend prettig aan, net zo fris als na een voorjaarsschoonmaak.

Vervolgens paste ik de techniek een tijd lang toe op alle keuzes rond mijn gezondheid. Vaak was mijn hoofd het niet eens met de antwoorden en probeerde in te grijpen, maar doordat ik besloot mijn intuïtie een kans te geven merkte ik na een tijdje grote verbeteringen. En doordat ik steeds meer op mijn eigen gevoel leerde vertrouwen werd het ook gemakkelijk om dit goed aan te voelen.

Mijn methode blijkt een zeer nuttige tool te zijn die ik nog regelmatig gebruik. Dat gun ik anderen ook. Daarom ben ik coach geworden, om anderen te helpen ook met hun intuïtie te communiceren en meer op zichzelf te vertrouwen.

Naast bovenstaande techniek pas ik aanvullende technieken toe waarvan ik gemerkt heb dat ze ondersteunend werken.

Opleidingen coaching

  • Propedeuse Maatschappelijkwerk en dienstverlening 2000
  • Motiverende gespreksvoering 2023
  • Gedragscoach 2023
  • Bachbloesems 2023
  • Leefstijlcoach 2023
  • Stress en Burn-out coach (bijna afgerond)