Kopen kopen kopen?

Niks kopen kopen kopen. Al deze spullen en nog veel meer kreeg ik van mensen die ik niet kende totdat ik bij hun op de stoep stond om de spullen op te halen, of een enkele keer totdat hun bij mij op de stoep stonden om de spullen te brengen.

Ik heb nog veel veel veel meer gekregen van wildvreemden: stoelen, cd’s, boeken, kleding, fotoalbums, lampenkappen, tafel, eten, slaapzak, bloempotten, enz.
Maar het is te veel werk om alles op de foto te zetten.

Een aantal van deze spullen kreeg ik via marktplaats. Naast spullen verkopen kan je daar ook spullen gratis aanbieden. In Enschede was ik regelmatig net te laat of reageerden mensen niet. Bij mijn ouders (Noord-Limburg) kreeg ik vaker reactie en heb ik een aantal fijne dingen op kunnen halen. En soms moet je een auto regelen en een stukje rijden. Zo haalde ik deze geweldige bank op in Oldenzaal.

De andere spullen kreeg ik via de weggeefgroepen op Facebook en via een kledinggroep op Facebook. De regels verschillen per groep maar over het algemeen is het zo dat je er op zet wat je niet meer nodig hebt met daarbij de plaats en wijk waar het op te halen is. Iedereen die interesse heeft geeft dit vervolgens aan en na x aantal uur wordt er geloot uit de geïnteresseerden.

Hebben hebben hebben?

Dit gaat inderdaad voor sommige mensen op, maar veel mensen op de Facebookgroepen halen niet alleen spullen op maar geven ook veel weg. 

Zelf probeer ik steeds minder spullen in mijn huis te hebben. Vroeger probeerde ik vrienden en familie blij te maken met mijn overbodige spullen, maar dit werd niet altijd op prijs gesteld. Later zette ik nog wel eens iets op marktplaats. Maar sinds ik 2 jaar geleden de weggeefgroepen of Facebook ontdekte is het opruimen in een stroomversnelling gekomen.
Doordat ik zo gemakkelijk spullen krijg van mensen geef ik gemakkelijker weg wat ik niet meer nodig heb. Soms zijn spullen ook een vervanging voor huidige spullen. Toen ik nieuwe eetkamerstoelen kreeg kon ik mijn oude eetkamerstoelen weer weggeven.

Ook spoor ik de mensen in mijn omgeving aan om de spullen die zij niet meer nodig hebben weg te geven. Zo komt er van mijn ouders regelmatig een doos met spullen deze kant op om weg te geven.

Met welk item uit jouw huis ga jij deze week iemand blij maken?