Eet je wel eens radijsjes? En wat doe je met de blaadjes nadat de radijsjes in je salade zijn beland? Als de blaadjes nog vers en knapperig zijn, kun je ze perfect toevoegen aan je salade.
Helaas zijn ze soms al verlept alst ik ze in de winkel koop, en belanden ze soms in de GFTbak. Zonde, toch? Daarom bedacht ik dit eenvoudige en smaakvolle recept om de radijsblaadjes optimaal te benutten.
Pittige bouillon van radijsblaadjes
Wat heb je nodig:
- De steeltjes en blaadjes van één bosje radijs
- 1 liter water
- 1 bouillonblokje
- Een snufje peper
- Optioneel: een in ringetjes gesneden lente-ui of verse kruiden
Bereidingswijze:
- Was de radijsblaadjes en steeltjes grondig en snijd ze in grove stukken.
- Doe ze in een pan en voeg het water en het bouillonblokje toe.
- Breng aan de kook en laat de bouillon 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg naar smaak een beetje peper toe.
- Voor extra smaak kun je op het eind lente-ui of verse kruiden toevoegen.
En voilà! Een heerlijke pittige bouillon die je maakt van iets wat anders misschien zou worden weggegooid. Geniet ervan!