Opruimen met een doel

Mijn vader illustreerde onlangs perfect dat je voordat je gaat opruimen een doel nodig hebt. Mijn ouders zijn namelijk van plan om een caravan te kopen en omdat deze ergens gestald moet worden was het doel het opruimen van de garage. Mijn vader begon voortvarend met opruimen. 7 oude tuinstoelen en een oude tuintafel verdwenen naar buiten, evenals hout dat al jaren op een doel stond te wachten.

De garage van mijn ouders heeft ook een zolder. Zo een waar je via een enge trap op klimt en waarbij je eigenlijk altijd iemand nodig hebt die de trap vast houd. De perfecte plek om troep te bewaren en nooit meer naar om te kijken. Dat wat je erop zet komt er namelijk nooit meer vanaf omdat het te veel gedoe is. Omdat je straks niet meer op de zolder kan komen zonder de caravan uit de garage te rijden besloot mijn vader de zolder meteen op te ruimen. Een tuinbank die al 20 jaar wacht op een schilderbeurt verdween naar buiten, evenals het kinderledikant waar al 25 jaar niemand meer in geslapen heeft en hondenmanden die al 10 jaar niet meer gebruikt worden.

Aan het eind van de dag stond de carport vol met spullen die weg kunnen. Het eerder genoemde tuinmeubilair, extra stoelen die eigenlijk te zwaar zijn, overbodige spiegels en nog heel veel meer.

Met welk doel ga jij opruimen?